Naast het gebruik van zwachtels om veneus oedeem en lumfoedeem te reduceren, kan er ook gebruik gemaakt worden van andere compressiematerialen. De ernst van het oedeem en de haalbaarheid om een compressiemateriaal toe te passen, waarbij rekening gehouden wordt met de dagelijkse bezigheden van de patiënt, zal de huidtherapeute doen besluiten welk compressiemateriaal het meest geschikt is.

Compressie op maat
Huidvisie Brabant maakt ook gebruik van Farrow Wrap om oedeem te reduceren.  Dit is een klittenbandsysteem wat gemakkelijk door de patiënt zelf aangebracht en tussentijds versteld kan worden. Hierdoor kan er gewoon gedoucht worden en kan de huid tussentijds verzorgd worden. Ook hoeft de patiënt minder vaak terug te komen naar de praktijk om de verbanden te wisselen.

Een Farrow Wrap is zowel voor de arm en hand als voor de benen en voet te leveren. 

Ook maakt de huidtherapeute gebruik van verschillende compressiepads, om op een specifieke plaats druk te creëren. Dit zorgt ervoor dat oedeem en fibrose (verhardingen van de huid) verminderen.
Deze pads worden vaak gebruikt bij borst-lymfoedeem na de behandeling van kanker. Tijdens de behandeling zal afgestemd worden welk compressiemateriaal het meest geschikt is.

Nieuwe materialen
Op het gebied van compressiematerialen is er veel innovatie. Door middel van bij- en nascholingen zal de huidtherapeute op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen. 

Vergoeding
Compressiematerialen worden vergoed vanuit de basisverzekering wanneer deze zijn voorgeschreven door een arts. De huidtherapeute kan u hierover meer informatie geven.