Huidvisie Brabant behandelt patiënten met ongewenste beharing zowel in het gelaat als elders op het lichaam.
Wanneer bij vrouwen zich haargroei vormt op plaatsen waar gewoonlijk alleen mannen beharing hebben heet dit hirsutisme. Voorbeelden hiervan zijn: beharing op de kin, hals, kaaklijn of boven de bovenlip. Maar ook (overmatige) haargroei op bijvoorbeeld de benen, oksels of bikinilijn kan als (cosmetisch) storend ervaren worden.

Hoe ontstaat hirsutisme?
Hirsutisme ontstaat vaak onder invloed van mannelijke hormonen (androgenen). Maar ook veranderingen van de hormoonspiegel tijdens de puberteit, na een zwangerschap of in de overgang kunnen ongewenste beharing veroorzaken.
Daarnaast kan ongewenste beharing ook erfelijk zijn, ontstaan tijdens het gebruik van medicijnen of bij bepaalde ziektebeelden.

Alle beharing te behandelen
Huidvisie Brabant werkt met verschillende behandelmethoden om (over)beharing te  behandelen.  Hierdoor kunnen alle kleuren beharing behandeld worden. Zo kun je bij Huidvisie Brabant terecht voor zwarte, bruine, witte en grijze beharing. 

Medische en cosmetische ontharing
Huidvisie Brabant behandelt (over)beharing op het gehele lichaam. Wanneer er aanspraak wordt gedaan op vergoeding vanuit de zorgverzekering wordt er een onderscheidt gemaakt tussen medische en cosmetische ontharing.
Overbeharing in het gelaat wordt met een verwijzing van een arts vaak vergoed vanuit de aanvullende verzekering. U kunt uw verzekering raadplegen over de hoogte van dit budget.  Overbeharing elders op het lichaam wordt daarentegen vaak niet vergoed.

De behandeling
De huidtherapeute zal tijdens een vrijblijvend intakegesprek een anamnese (vraaggesprek) met u afleggen en kijken naar uw huid.

Indien besloten wordt over te gaan op behandeling zal de behandeling van (over)beharing bestaan uit laserontharing, elektrische epilatie of een combinatie van deze twee behandelmethoden.